Educatieve muziekvoorstellingen voor het basis- en secundair onderwijs

Ontdek ons uitgebreid aanbod. Schoolconcerten.be CONTACTEER ONS

De drijvende krachten achter dit initiatief zijn Karl Zosel & Guy Verlinde van Real Music vzw, een organisatie die verschillende projecten ontwikkelt rond muziek educatie op school. Zij zijn beiden professioneel muzikant en toeren samen doorheen Europa met de bluesband “Guy Verlinde & The Mighty Gators”. Karl is de Musical Director & bassist van de band, terwijl Guy de songs schrijft, de zang- en gitaarpartijen voor zijn rekening neemt. Voor meer info: www.guyverlinde.comMusical Director & bassist

Karl Zosel

Karl Zosel heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het spelen van schoolconcerten. Met zijn “Music Teachers Band” speelde hij meer dan 1400 schoolconcerten en bereikte zo meer dan 250.000 leerlingen met zijn voorstelling “Geschiedenis van de popmuziek”.

Dat hij bij de leerlingen goed scoort met deze voorstelling is geen verrassing, maar ook de leerkrachten en directie van de scholen uiten al jaren hun waardering voor de educatieve waarde van zijn schoolconcerten.
Blues muzikant

Guy Verlinde

Guy Verlinde is een Vlaamse blues muzikant. In het verleden was hij 6 jaar actief als educatief medewerker bij Graffiti Jeugddienst vzw, waar hij een educatief aanbod rond alternatieve communicatie opzette. Zo ontwikkelde en begeleidde hij talloze workshops met kinderen en jongeren. Sinds 2010 is hij professioneel muzikant en speelt jaarlijks zo’n 150 concerten in binnen- en buitenland.

Daarnaast toert Guy al een aantal seizoenen langs Vlaamse en Waalse scholen met educatieve programma’s over de blues & WOI. Hij combineert dus een bloeiende loopbaan in de blues met een stevige ervaring in kunsteducatie voor jongeren.