Ontdek ons uitgebreid aanbod voor basisonderwijs:
de hemel in mijn hoofd

INFO

  • Doelgroep: graad 1, 2 & 3 van het basisonderwijs
  • Soort activiteit: muzikale voorstelling
  • Locatie: op school of cultureel centrum
  • Aantal leerlingen: maximum 150 per concert
  • Duur: 50 minuten
  • U zorgt voor: een lokaal, stoelen in theater opstelling, podium licht is een meerwaarde, stroomvoorziening (220V) aan het podium, koffie + water of frisdrank, een maaltijd indien er een middagpauze is tussen de concerten.
  • De muzikanten brengen mee: instrumenten, versterkers en zanginstallatie.

TARIEVEN

BEZETTING

  • Guy Verlinde: zang, gitaar & harmonica
  • Karl Zosel: zang en basgitaar
  • Benoit Maddens: zang en drums

LESMAP

DE HEMEL IN MIJN HOOFD

Tegek


Een interactief belevingsconcert over de positieve kracht van muziek i.s.m. TeGek!?

Voor de inhoudelijke uitwerking van deze voorstellingen werken wij samen met TeGek!? Dit is een initiatief van het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael Diest, die verschillende culturele en artistieke activiteiten en projecten ontwikkelt en ondersteunt rond psychische gezondheid. Dit concert kunnen we op maat laten aansluiten binnen een grote projectweek op school rond bijv. gevoelens, zoeken naar geluk, pesten, ….

Muziek kan veel meer, dan enkel mensen laten bewegen of doen zingen. Reeds heel lang geleden heeft men de magische krachten van muziek ontdekt. Het kan je helpen als je verdrietig of bang bent, muziek kan je moed geven of slechte ervaringen doen vergeten, muziek kan ervoor zorgen dat je opnieuw rust krijgt in je hoofd en je je zo opnieuw gelukkig kan voelen. Je overgeven aan het ritme en de melodie van de muziek of luisteren naar de tekst van een liedje, is misschien wel het beste medicijn om alles wat je niet leuk vindt, weg te toveren of op zijn minst even te doen vergeten.

Dit is een zeer interactieve voorstelling waar de leerlingen aan de hand van leuke liedjes en doe-opdrachten de positieve en magische krachten van muziek ervaren. We laten hen niet enkel dansen en meezingen, ze schudden en roepen ook al hun negatieve gevoelens uit hun lichaam. We brengen hen tot rust door het soms ook heel stil te maken, want ook stilte kan muziek zijn. Tenslotte zorgen we ervoor dat de voorstelling eindigt in één groot feest, waar zowel de leerlingen als de leerkrachten vrolijk van worden.

Dit concert kunnen we op maat laten aansluiten binnen een grote projectweek op school rond bijv. gevoelens, zoeken naar geluk, pesten, ….