Ontdek ons uitgebreid aanbod voor basisonderwijs:
MOJO HELDEN

INFO

  • Doelgroep: graad 1, 2 & 3 van het basisonderwijs
  • Soort activiteit: muzikale voorstelling
  • Locatie: op school of cultureel centrum
  • Aantal leerlingen: maximum 150 per concert
  • Duur: 50 minuten
  • U zorgt voor: een lokaal, stoelen in theater opstelling, een podium of open ruimte van 4mx3m, podiumlicht is een meerwaarde maar is niet noodzakelijk, 1 stekker van 220V aan het podium, koffie + water of frisdrank, een vegetarische maaltijd indien er een middagpauze is tussen de concerten.
  • De muzikanten brengen mee: instrumenten, versterkers en zanginstallatie.

TARIEVEN

BEZETTING

  • Guy Verlinde: zang, gitaar & harmonica

LESMAP

MOJO HELDEN!Een muzikale zoektocht naar de magische kracht van Mojo

Mojo is een begrip uit de Afro-Amerikaanse bluescultuur. Het is een innerlijke kracht of 'sparkle' waardoor je positieve energie kan opwekken bij jezelf en deze kan delen met anderen. Een ‘Mojo m/v/x’ draagt geen kleurrijk superheldenpak en heeft ook niet de kracht om auto’s op te tillen, te vliegen of te ademenen onder water. Hun kracht zit van binnen en zorgt ervoor dat ze vrolijker, zelfzekerder en krachtiger in het leven staan en tegenslagen leren overwinnen.

Tijdens deze interactieve muzikale voorstelling, ontdekken de leerlingen aan de hand van geschiedenis van de bluesmuziek de magische kracht van Mojo. Blues wordt beschouwd als de basis van de hedendaagse popmuziek. Afrikaanse slaven in Mississippi kregen Mojo door weg te vluchtten in Working Songs of Gospel liederen. Afro-Amerikanen vonden later hun Mojo op de dansvloer van de Chicago bluesclubs, waar ze ontsnapten aan hun harde leven vol racisme. De magische kracht van Mojo werd vanaf de jaren vijftig door jongeren wereldwijd ontdekt met de opkomst van de rock & roll, waardoor ze steeds meer in hun eigen dromen gingen geloven.

Aan de hand van verschillende naar het Nederlands vertaalde bluesliedjes, leren de leerlingen hun negatieve gedachten om te zetten in een positieve kracht: zo maken ze een reis met de Mojo trein, roepen ze op het ritme van de boogie alle donkere gedachten uit hun lijf, wekken ze magische Mojo krachten op door te dansen op het ritme van de rock & roll en tenslotte leren ze om hun Mojo door te geven aan anderen tijdens de afsluitende blues party.

MOJO HELDEN